Баклажановая ікра з часником

Покроковий рецепт баклажановой ікри з часником з фото.

  • Національна кухня: Російська кухня
  • Тип страви: Закуски, Російська кухня, Вегетаріанська їжа, Баклажанна ікра
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 17 хвилин
  • Час приготування: 1 година 30 хвилин
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 194 кілокалорій

Баклажановая ікра з часником

Простий рецепт баклажановой ікри з часником російської кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 1 годину 30 хвилин. Містить всього 194 кілокалорій.

Інгредієнти на 4 порції

  • Баклажани 2 шт.
  • Солодкий перець 1 штука
  • Помідори 3 штуки
  • цибуля Ріпчаста 1 головка
  • Петрушка за смаком
  • Часник 3 зубчики

Покроково

  1. Баклажани проткнути, щоб не лопнули, і запекти в духовці при 180 градусах до м’якості (годину–півтора в залежності від розміру). Перці запекти цілком на тій же температурі півгодини. Помідори цілком запекти там само, 10 хвилин. Зняти з усіх овочів шкурки. Порізати на великі шматки.
  2. Обсмажити цибулю на рослинній олії. Додати туди інші овочі і тушкувати до випаровування вологи на невеликому вогні. Потім маса буде підгоряти, якщо не помішувати. В цей час додати зелень і видавити часник, сіль.
  3. Перемолоти все в блендері і повернути назад на сковорідку ще на кілька хвилин, постійно помішуючи.

Здається, що це довгий, багатоступінчастий процес. Але все це, насправді, вимагає зовсім мало зусиль. Співвідношення овочів можна змінювати, іноді я кладу на кожен баклажан за перцю. Більше помідор — теж нічого не зіпсує. З часником треба акуратно — він більше для запаху. Я кладу потроху, перемішую, пробую. Не повинно бути нудно! Можна запекти в духовці тільки баклажани, або відразу почистити від шкірки і згасити з іншими овочами. Але це зробить смак трохи грубіше. Мій чоловік не любить баклажани, але любить використовувати цю ікру як соус до спагетті. Я люблю — на хлібі або просто ложками . Ще, якщо готуєте картопляно-м’ясну запіканку, додайте фарш шар ікри — не пошкодуєте!