Баклажановая ікра

Покроковий рецепт баклажановой ікри з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Закуски, Вегетаріанська їжа, Баклажанна ікра
  • Складність рецепту: Непростий рецепт
  • Час підготовки: 18 хвилин
  • Час приготування: 2 години
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 423 кілокалорій

Баклажановая ікра

Простий рецепт баклажановой ікри домашньої кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 2 години. Містить всього 423 кілокалорій.

Інгредієнти на 4 порції

  • Баклажани 1 кг
  • Помідори 500 г
  • Солодкий перець 500 г
  • Морква 250 г
  • цибуля Ріпчаста 300 г
  • Перець чилі 2 шт.
  • Часник 8 зубчиків
  • Яблучний оцет 2 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Мелений чорний перець за смаком
  • Цукор 1 їдальня ложка
  • Зелень 1 пучок
  • Рослинна олія ? склянки

Покроково

  1. Грунтові баклажани ретельно помити і, не видаляючи плодоніжок, розрізати навпіл.
  2. Зробити з томатами теж саме.
  3. Обидва види перцю промити і вичистити насіння, розрізати на 2 частини.
  4. Решітку духовки, а в ідеальному варіанті, гриль — ґрати, змастити рослинним маслом.
  5. Викласти всі овочі на решітку і швидко запекти при температурі 170 градусів. Баклажани і перчик готуються приблизно 20-30 хвилин. Томати, залежно від розміру, близько 30-40 хвилин.
  6. У той час, поки овочі беруть правильний опік шкірки, підготуємо обжарку.
  7. Моркву натерти на дрібній тертці, цибулю нарізати дрібним кубиком.
  8. Піджарку (морква+цибуля) протомитися на середньому вогні 10 хвилин на рослинній олії.
  9. Готові овочі обляпати крижаною водою — так шкурка знімається миттєво. Всі овочі очистити. Звучить трудомістко, але займає максимум 10 хвилин часу — як раз піджарка буде готова.
  10. Порубати ніжну м’якоть запечених овочів великим ножем майже в пюре.
  11. Перекласти в сотейник з піджаркою, додати дрібно рубаний часник і частину зелені. Оцет, сіль, цукор і чорний перець не забути внести, вони повинні просочити ікру.
  12. Томити зі спеціями близько 30 хвилин.
  13. Додати тертий або чавлений часник і зелень, що залишилася.
  14. Готове рагу можна пастеризувати в банки на зиму.

Можна не додавати чилі і отримати ніжну ікру.