Балик в’ялений

Покроковий рецепт балика в’яленого з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Закуски
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 7 хвилин
  • Час приготування: 1 дн 14 год
  • Кількість порцій: 10 порцій
  • Кількість калорії: 190 кілокалорій

Балик в'ялений

Балик — в’ялене м’ясо або риба. Відповідно, роблять його із риби, м’яса або птиці. Дуже вдало в домашніх умовах виходить м’ясо птиці. Це може бути не тільки курка, але й індичка.

Люди давно користуються засолкою м’яса. У тих місцях, де ніде зберігати м’ясо, а холодильників немає, часто використовується сильна засолювання м’яса. Так роблять солонину. Дане блюдо на неї схоже, але воно не так сильно висушити.

Кількість порцій: 10

Інгредієнти на 10 порцій

  • Куряче філе — 1 Кілограм
  • Сіль — 2 Ст. ложки
  • Цукор — 2 Ст. ложки
  • Лимонний сік — 1 Ст. ложка
  • Паприка мелена — 4 Ст. ложки
  • Перець червоний мелений — 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений — 1 Чайна ложка
  • Часник — 5 Зубчиків

Покроково

  1. Для приготування балика в’яленого візьміть курячу грудку без кістки. Куряче філе краще брати подвійне, тоді шматочки нарізаного готового балика будуть ефектніше і більше. Отже, куряче філе покладіть в миску. Натріть сіллю, цукром, додайте по 1 ч. ложці червоного гострого і чорного меленого перцю. Влийте 1 ст. ложку лимонного соку. Все м’ясо добре натріть.
  2. Поставте курку в мисці в холодильник. Миску краще затягнути плівкою, щоб маринад не просяк всі ваші продукти в холодильнику, а сама курка не обвітрилася. Отже, залишаємо в холодильнику на добу. Курка дасть сік. Через добу філе потрібно вийняти з маринаду. Повністю обмити, змив всі спеції максимально. Після цього курку обсушим паперовим рушником.
  3. Натріть м’ясо часником і великою кількістю паприки. М’ясо буквально повинно бути обваляно в паприці, стати червоним.
  4. Оберніть м’ясо в рушник і покладіть в холодильник на 1-2 доби. За цей час м’ясо просушится і завялится.
  5. М’ясо вийміть і наріжте. Ріжеться воно відмінно. Воно добре просолено, і боятися його їсти не варто. М’ясо дуже смачне і нагадує за смаком рибний балик.