Балик в духовці

Покроковий рецепт балика в духовці з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Закуски, Балик
  • Складність рецепту: Дуже простий рецепт
  • Час підготовки: 19 хвилин
  • Час приготування: 4 год
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 171 кілокалорій
  • Привід: На обід

Балик в духовці

Балик в духовці часто використовують як закуску в салатах і в якості основного блюда. Шматочки пряного свинячого балика радують око і на святковому столі, і в рамках сімейної трапези.

Для того, щоб приготувати балик в духовці, знадобиться великий шматок якісної свинини, овочі і спеції. Запікання в герметично закритій фользі зробить м’ясо соковитим, пряним і ніжним! Балик здавна готували з досить великої кількості якісного м’яса або риби. Продукт довго зберігається і може вживатися в дорозі без ризику отруєння. А обробка без шкідливих жирів робить таке блюдо корисним і дієтичним.

Кількість порцій: 4-6

Інгредієнти на 4 порції

  • Великий шматок свинини — 800 Г
  • Середня морква — 1 Штука
  • Часник — 2 Зубчики
  • Сіль і спеції — За смаком
  • Сухе біле вино — 250 Мілілітрів (Для маринаду)

Покроково

  1. Підготуйте м’ясо до подальшої обробки: зачистите його від жиру і плівок, щоб вийшов чистий філейний шматок. Сухе біле вино змішайте зі спеціями. М’ясо в посудині залийте отриманим маринадом і залиште на пару годин настоюватися при кімнатній температурі.
  2. Після маринування м’ясо слід ретельно просушити паперовими рушниками. Натріть балик сіллю, улюбленими спеціями. Для того, щоб м’ясо краще просочилося – зробіть у верхній частині неглибокі надрізи хрест — навхрест.
  3. Відріжте два великих шматка фольги і розташуйте їх хрест — навхрест. У центрі викладіть нарізані моркву і часник, стежте, щоб овочі за розміром збігалися з баликом.
  4. Поверх овочів кладіть м’ясо, старанно загорніть його у фольгу. Це потрібно зробити акуратно, щоб була можливість розгорнути конверт для перевірки готовності страви. Порада: спочатку герметично закрийте бічні шви, видавіть з конверта повітря знизу — вгору, з’єднайте і закручуйте верхні краї фольги.
  5. Отриману конструкцію відправляйте в розігріту до 200-220 градусів духовку приблизно на годину. Коли заданий час пройде – перевірте балик. Це можна зробити за допомогою довгого ножа. Якщо предмет входить плавно, а на поверхню випливає прозорий сік, то балик готовий. Їжте на здоров’я!