Балик з баранини

Покроковий рецепт балика з баранини з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Закуски, Балик
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 8 хвилин
  • Час приготування: 11 дн 21 год
  • Кількість порцій: 7 порцій
  • Кількість калорії: 302 кілокалорій

Балик з баранини

Поділюся простим рецептом балика з баранини. Закуска виходить в міру соковита, в міру суха: все залежить від жирності вибраного вами шматка і тривалості його сушіння. Спробуйте, буде смачно.

Такий балик з баранини в домашніх умовах хоч і готується довго, але незмінно виходить якісним, з багатими смаковими нотками. Так що купите хорошого баранчика (чим молодше м’ясо, тим менше буде відчуватися специфічний запах) і приготуйте цей балик для своїх гостей і родичів.

Кількість порцій: 7-8

Інгредієнти на 7 порцій

  • Баранина — 1 Кілограм
  • Сіль морська — 1 Кілограм (крупного помелу)
  • Перець чорний — 1 Ст. ложка
  • Часниковий порошок — 1 Ст. ложка (або 4 зубчики свіжого часнику)
  • Розмарин — 1 Ст. ложка
  • Орегано — 1 Ст. ложка
  • Чебрець — 1 Ст. ложка
  • Паприка — 1 Ст. ложка

Покроково

  1. М’ясо помиємо, видалимо шкірки і зайвий жир, обсушим. Потім складаємо його в миску. Сіль змішаємо з перцем, засипаємо цією сумішшю м’ясо. Зберігаємо в холодильнику 12 годин. Потім зчищають сіль — і ще 12 годин зберігаємо в холодильнику без приправ.
  2. Змішаємо тепер всі трави між собою, додамо ще трохи солі. Рясно натремо цією сумішшю м’ясо з усіх боків. Потім замотаем його в марлю, але не занадто щільно.
  3. Підвішуємо ці «мумії» на гачок, і нехай вялятся півтори — два тижні в холодильнику.
  4. Готово!