Балик з карася

Покроковий рецепт балика з карася з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Закуски, Балик
  • Складність рецепту: Дуже простий рецепт
  • Час підготовки: 12 хвилин
  • Час приготування: 2 дн 9 год
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 295 кілокалорій

Балик з карася

Хочу розповісти, як приготувати балик з карася. Виходить дуже смачна закуска, яка сподобається всім любителям рибних страв. Смачно, ситно, а готувати легко!

Цей простий рецепт балика з карася сподобається тим, хто не любить довго готувати, але обожнює ситні і смачні закуски. Від вас тут роботи потрібно мало: почистити так посолити рибу. А далі все зробить повітря і сіль! До речі, якщо будете сушити на відкритому повітрі, обов’язково укутайте карася марлею, щоб на нього не сідали мухи та інша живність.

Кількість порцій: 4-5

Інгредієнти на 4 порції

  • Карась — 1 Кілограм
  • Сіль — 0.5 Склянки (можна і більше)

Покроково

  1. Рибу ретельно миємо, поділяємо навпіл, як на картинці. Очищаємо від нутрощів, обрізаємо хвіст і голову.
  2. Видаляємо всі великі кістки, але можна в’ялити і з кістками. Рясно натираємо і посипаємо сіллю, залишаємо на три години. Потім промиваємо рибу і підвішуємо сушитися на день на відкритому повітрі (або два дні — у ванній).
  3. У мене виходить балик середнього в’ялення, так що, якщо любите суху закуску, тримайте на день — два довше, ніж я вказала до цього. Удачі!