Балик у фользі

Покроковий рецепт балика у фользі з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Закуски, Страви у фользі
  • Складність рецепту: Дуже простий рецепт
  • Час підготовки: 10 хвилин
  • Час приготування: 2 год
  • Кількість порцій: 7 порцій
  • Кількість калорії: 312 кілокалорій
  • Привід: На святковий стіл

Балик у фользі

Хочу поділитися чудовим святковим блюдом. Цей рецепт балика у фользі простий і, можна сказати, класичний. Часник, мед, спеції і гірчиця — ці інгредієнти добре поєднуються з м’ясом!

Цей простий рецепт балика у фользі не перестає мене радувати. Маринування з медом відбувається досить швидко: навіть якщо м’ясо постоїть всього півгодини, присмак меду в готовому блюді вже буде помітний. А гірчиця і часник дозволять закуски не стати занадто солодкою і залишитися пікантною і дуже смачною. До речі, багато господинь в цьому рецепті використовують замість гірчиці тертий хрін. Я не пробувала, але кажуть, що теж смачно.

Кількість порцій: 7-8

Інгредієнти на 7 порцій

  • Балик свинячий — 1 Кілограм
  • Мед — 1 Ст. ложка
  • Гірчиця — 2 Ст. ложки
  • Часник — 4 Зубчики
  • Спеції — За смаком

Покроково

  1. М’ясо миємо, просушуємо, зрізаємо зайвий жирок і плівки. Натираємо медом і посипаємо спеціями. Потім залишимо його постояти в холодильнику як можна довше.
  2. Далі рясно натираємо сумішшю гірчиці і перетертого часнику і загортаємо у фольгу. Випікаємо близько години в розпеченій духовці. В самому кінці верхній шар фольги знімемо, щоб м’ясо підрум’янилося.
  3. Перед подачею на стіл повністю остуджуємо.