Балик экмек

Покроковий рецепт балика экмек з фото.

  • Національна кухня: Турецька кухня
  • Тип страви: Закуски
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Технологія приготування: На пару
  • Час підготовки: 10 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Кількість порцій: 5 порцій
  • Кількість калорії: 24 кілокалорій
  • Привід: День народження

Балик экмек

Балик-экмек – це своєрідний фаст-фуд по-турецьки – коржик з рибою і овочами. Ідеально для приготування цієї закуски підходить балон экмек — турецька хлібна коржик, схожа на надуту невелику булочку. Але якщо у вас немає часу її готувати – візьміть лаваш, піту або міні-чіабатту.

Інгредієнти на 5 порцій

  • філе риби (дорадо) 1/1, шт.
  • салат романо 1 шт.
  • огірок 1/1, шт.
  • помідори 1/1, шт.
  • лимон 1 шт.
  • коржик 1 шт.
  • майонез-2-3 ст. л.
  • соєвий соус
  • спеції

Покроково

  1. Підготувати інгредієнти.
  2. Філе риби з двох сторін посипати сіллю і спеціями (паприка, орегано, перець чилі), змастити рослинним маслом і соєвим соусом.
  3. Обсмажити з двох сторін на сковороді — гриль або запекти до готовності.
  4. Корж розрізати на дві частини і розкрити «стінки».
  5. Змастити всередині домашнім майонезом.
  6. Лист романо розрізати навпіл, огірок і помідор нарізати тонкими скибочками.
  7. На салатний лист викласти огірки, на них – помідори.
  8. Зверху викласти готову рибу.
  9. Акуратно вкласти рибу з овочами в коржик.
  10. При подачі прикрасити салатом і часточкою лимона.
  11. Приємного апетиту!