Балик яловичий

Покроковий рецепт балика яловичий з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Закуски, Балик
  • Складність рецепту: Дуже простий рецепт
  • Час підготовки: 11 хвилин
  • Час приготування: 3 дн 23 год
  • Кількість порцій: 6 порцій
  • Кількість калорії: 119 кілокалорій

Балик яловичий

Ділюся рецептом приготування балика яловичого. Виходить смачна закуска, яку нескладно готувати і дуже смачно їсти. А час підготовки не настільки велике. Балик варто того, щоб його чекати!

Хочу розповісти, як зробити балик яловичий в домашніх умовах. Це просто: багато зусиль від вас не буде потрібно. Єдине зауваження: якщо ви любите сухий балик з насиченим смаком, тоді збільште період засолювання в холодильнику і просушування на свіжому повітрі на 2-3 дні більше, ніж я вказала. Бажаю вам удачі!

Кількість порцій: 6-8

Інгредієнти на 6 порцій

  • Вирізка яловича — 1 Кілограм
  • Сіль — 700 Г
  • Коньяк — 100 Мл
  • Спеції — За смаком (у мене — лавровий лист, чебрець, базилік, мускатний горіх і суміш перців. )

Покроково

  1. Змішаємо між собою всі сухі спеції і сіль, перемішати. Далі додамо коньяк і ще раз ретельно перемішати. Консистенція повинна вийти, як у мокрого піску.
  2. М’ясо промиємо, обсушим і натремо цією сумішшю з усіх боків. Залишимо в холодильнику на 14 годині під пресом, періодично перевертаючи.
  3. Потім балик підвісимо в теплому, добре провітрюваному місці на три — чотири дні. Слідкуйте за зрізом: комусь подобається балик сухіше, комусь — м’якше.
  4. Ось і все! Нарізаємо тоненькими шматочками, охолоджуємо і подаємо до столу!