Балканський холодний суп з баклажанів

Покроковий рецепт балканського холодного супу з баклажанів з фото.

  • Національна кухня: Балканська кухня
  • Тип страви: Суп
  • Складність рецепту: Непростий рецепт
  • Особливості: Рецепт для лакто вегетаріанської дієти
  • Час підготовки: 13 хвилин
  • Час приготування: 1 год
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 330 кілокалорій
  • Привід: Ланч, Обід

Балканський холодний суп з баклажанів

Простий рецепт балканського холодного супу з баклажанів балканської кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 1 ч. Містить всього 330 кілокалорій.

Інгредієнти на 4 порції

  • 2 середніх баклажана
  • 2 середніх помідора
  • 2-3 зубчики часнику
  • 3 склянки вершків жирністю 10%
  • 60 мл оливкової олії
  • 1 ч. л. тертої лимонної цедри
  • 4 бутона гвоздики
  • 1/1, ч. л. пластівців чилі
  • сіль, мелений чорний перець
  • йогурт або сметана для подачі
  • оливкове масло
  • трохи зеленої цибулі і петрушки для подачі

Покроково

  1. Розігрійте духовку до 200 °С. Застеліть деко фольгою і покладіть баклажани, помідори і часник. Поставте в духовку і запікайте, перевертаючи час від часу, поки шкірка на овочах не вздуется і не потемніє і вони не стануть м’якими.
  2. Перекладіть баклажани і помідори у велику миску, накрийте поліетиленовою плівкою і залиште на 10-15 хв. Очистіть овочі та часник від шкірки, видаліть насіння помідорів. Покладіть овочі в кухонний комбайн і подрібніть до гладкого пюре.
  3. Тонкою цівкою влийте оливкове масло, добре розмішайте. Посоліть і поперчіть, додайте пластівці чилі і влийте вершки. Перелийте суп в миску, додайте лимонну цедру і гвоздику. Накрийте миску харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 2 год.
  4. холодний суп Розлийте по тарілках, додайте по ложці йогурту або сметани, збризніть маслом і посипте зеленню.