Банановий млинцевий торт

Покроковий рецепт бананового млинцевого торта з фото.

  • Національна кухня: Російська кухня
  • Тип страви: Випічка
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 20 хвилин
  • Час приготування: до 1 години
  • Кількість порцій: 6 порцій
  • Кількість калорії: 160 кілокалорій

Банановий млинцевий торт

Простий рецепт бананового млинцевого торта російської кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за до 1 години. Містить всього 160 кілокалорій.

Інгредієнти на 6 порцій

  • Борошно пшеничне 1 скл.
  • Молоко 500 мл
  • Куряче яйце 2 шт.
  • Цукор 5 ст. ложк
  • Банан 4 шт.
  • Сметана 300 р.
  • Какао — порошок 2 ст. ложк
  • Рослинне масло 2 ст. ложк

Покроково

  1. Пропоную цікавий варіант подачі млинчиків. Всього з 8-10 млинчиків ми отримуємо повноцінний десерт на велику кількість порцій. Млинцевий торт приготувати не складніше, ніж просто насмажити млинців, а завдяки тому, що млинців знадобиться зовсім небагато, це займе ще менше часу. Для приготування основи млинцевого торта, тобто самих млинців, нам знадобиться: 500 мл молока, один стакан звичайної борошна, 2 курячих яйця, одна їдальня ложка цукру, одна столова ложка рослинного масла (я віддаю перевагу випічці використовувати кукурудзяна, воно має більш м’який смак, ніж соняшникова), щіпка солі. Для приготування начинки будуть потрібні наступні інгредієнти: 4 середніх банана, 300 гр. сметани, 4 столові ложки цукру і 2 столові ложки какао — порошку для прикраси готового торта.
  2. В глибоку миску розбиваємо обидва яйця, додаємо до них столову ложку цукру і дрібку солі. Кількість солі і цукру можна змінювати за смаком. Збиваємо всі інгредієнти віночком.
  3. В отриману суміш вливаємо півлітра молока і збиваємо віночком до появи піни.
  4. Починаємо поступово вводити борошно. Насипаємо невелику кількість борошна і збиваємо вінчиком, повторюємо це дія поки не введемо в тісто склянку борошна повністю.
  5. готове тісто для млинців вливаємо столову ложку кукурудзяного масла (можна замінити на оливкову або звичайна соняшникова олія) і ретельно збиваємо.
  6. Випікаємо млинці. Перед випічкою першого млинця змащуємо сковорідку вершковим або рослинним маслом. При випічці другого і наступних млинців сковорідку змащувати вже не потрібно, масла міститься в тесті буде достатньо.
  7. Паралельно з випічкою млинців, займаємося приготування начинки. Банани очищаємо і ріжемо тонкими скибочками.
  8. Готуємо крем. У глибоку миску викладаємо 300 р. сметани і додаємо до неї 4 столові ложки цукру.
  9. Змішуємо цукор і сметану до однорідної маси.
  10. Приступаємо до складання млинцевого торта. Беремо перший млинець і намазуємо його сметанним кремом.
  11. На сметанний крем викладаємо скибочки банана. Накриваємо другим млинцем і повторюємо операції з кремом і бананом. Продовжуємо в такій послідовності, поки не закінчаться млинці.
  12. Останній млинець рясно змащуємо кремом і промазуємо наш торт кремом з боків.
  13. торт Зверху посипаємо какао — порошком. Даємо трохи настоятися і подаємо до столу. Приємного апетиту!