Бананові кекси «Мафіни»

Покроковий рецепт бананового кексів «Мафіни» з фото.

  • Національна кухня: українська кухня
  • Тип страви: Випічка, Десерти
  • Складність рецепту: Непростий рецепт
  • Час підготовки: 14 хвилин
  • Час приготування: 30 хв
  • Кількість порцій: 12 порцій
  • Кількість калорії: 270 кілокалорій
  • Привід: Для дітей

Бананові кекси Мафіни

Рецепт англійських бананових кексів. Готувати дуже просто!

Кількість порцій: 12

Інгредієнти на 12 порцій

  • борошно пшеничне — 210 Грам
  • борошно грубого помелу — 75 Г
  • розпушувач — 2 Чайні ложки
  • мелена кориця — 1 Чайна ложка
  • питна сода — 1/1, Чайних ложки
  • сіль — 1/1, Чайних ложки
  • мелений мускатний горіх — 1/1, Чайних ложки
  • волоські горіхи подрібнені — 75 Г
  • яйце — 1 Штука
  • коричневий цукор — 150 Грам
  • стиглі банани — 3 Штуки
  • рослинну олію — 6 Ст. ложок

Покроково

  1. Нагріти духовку до 190 градусів. Вставити паперові прокладки в 12 формочок для приготування кексів (мафіни).
  2. Збити виделкою пшеничне борошно, борошно грубого помелу, корицю, розпушувач, сіль, соду і мускатний горіх. Додати подрібнені волоські горіхи.
  3. У великій мисці збити цукор, яйце і стиглі банани (попередньо роздавлені) з рослинним маслом і ванільним цукром.
  4. Змішати борошняну і бананову суміш. Сухі інгредієнти повинні зволожити. Тісто не повинно вийти гладким.
  5. Розподілити тісто по формочках з вкладками. Запікати в духовці близько 18-20 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою.