Бананові кульки у фритюрі

Покроковий рецепт бананового кульок в клярі з фото.

  • Національна кухня: Африканська кухня
  • Тип страви: Випічка і десерти
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Технологія приготування: У фритюрі
  • Час підготовки: 8 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Кількість порцій: 7 порцій
  • Кількість калорії: 267 кілокалорій
  • Привід: День святого Валентина

Бананові кульки у фритюрі

Простий рецепт бананового кульок в клярі африканської кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 15 хвилин. Містить всього 267 кілокалорій.

Інгредієнти на 7 порцій

  • банани (міцні) 4 шт.
  • кунжут (насіння) 1 ч. л.
  • масло арахісове (або кунжутне) для фритюру
  • мед 5 ст. л.
  • лимон (сік) 1 шт.
  • борошно 80 г
  • крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.
  • порошок пекарський 1/1, ч. л.
  • вода 150 г
  • яєчний білок 1 шт.
  • масло кунжутне 1 ч. л.

Покроково

  1. Підготувати інгредієнти.
  2. Для приготування кляра потрібно змішати борошно, крохмаль і пекарський порошок.
  3. Поступово, безперервно помішуючи, додати воду, яєчний білок і кунжутне масло.
  4. Перемішати до однорідної маси.
  5. Банани очистити, видалити волокна і нарізати шматочками по 8 див.
  6. В сковороді вок розігріти олію.
  7. Потім банани вмочити в кляр і смажити у фритюрі протягом 3-5 хвилин, поки вони не стануть золотисто — коричневими.
  8. Вийняти банани шумівкою і покласти на решітку для стікання зайвої олії.
  9. порада: банани краще фритюровать порціями, щоб вони могли вільно плавати в маслі.
  10. Так ви збережете їх форму і значно скоротите час приготування.
  11. В сковороді з антипригарним покриттям на середньому вогні без олії підсмажити насіння кунжуту до тих пір, поки вони не стануть світло — коричневими.
  12. У процесі готування сковороду потрібно періодично струшувати.
  13. Підсмажене насіння висипати в тарілку.
  14. Мед і лимонний сік, помішуючи, розігріти в однолитровой каструлі.
  15. Банани в клярі полити медом з лимонним соком і посипати насінням кунжуту.