Бануш

Покроковий рецепт бануша з фото.

  • Національна кухня: Українська кухня
  • Тип страви: Другі страви
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Час підготовки: 20 хвилин
  • Час приготування: до 1 години
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 252 кілокалорій

Бануш

Простий рецепт бануша української кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за до 1 години. Містить всього 252 кілокалорій.

Інгредієнти на 4 порції

  • Кукурудзяна крупа 1 скл.
  • Сметана 400 г
  • Вода 200 мл
  • Солоне сало 150 р.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сир бринза 100 г
  • сіль 0.25 ч. ложк
  • Петрушка 0.5 пучок
  • Гриби 150 р.
  • Соняшникова олія 30 мл

Покроково

  1. Бануш — це гуцульська страва. Готується з кукурудзяної крупи на сметані або вершках з додаванням шкварок і різних овочів. Зверху посипають шматочками бринзи. В основному це блюдо готують чоловіки і на відкритому вогні. Так як у мене вогню немає, довелося готувати на плиті. Щоб приготувати бануш, буду використовувати такі інгредієнти: кукурудзяну крупу, сметану, воду, солоне сало, цибуля ріпчаста, бринзу, сіль за смаком, петрушку, гриби.
  2. Набираю в каструлю воду і доводжу до кипіння.
  3. Вводжу сметану і сіль, добре перемішую. Додаю промиту кукурудзяну крупу. Крупу треба добре промити до зникнення каламутної води. Під час варіння каші її треба помішувати рази три.
  4. Поки каша вариться, приготую гриби. Печериці помию, розріжу на чотири частини. На сковороду вливаю соняшникова олія, розігріваю і вводжу гриби. Обсмажую до готовності. Гриби для бануша готові.
  5. Сало очищу від зайвої солі, наріжу дрібними кубиками. Кидаю в сковорідку і обсмажую на середньому вогні. Цибуля очищу від лушпиння, наріжу великими шматочками і додаю до сала. Обсмажую до золотистого кольору. Сало з цибулею готово.
  6. Каша приготувалася.
  7. Візьму велику тарілку. Викладу кашу. Зверху посипаю смаженим салом з цибулею. На сало з цибулею укладаю гриби. Зверху — скибочки бринзи. Прикрашаю січеною петрушкою. Смачно їсти відразу, поки бануш гарячий.