Баоцзи зі свининою

Покроковий рецепт баоцзи зі свининою з фото.

  • Національна кухня: Китайська кухня
  • Тип страви: Основні страви, Китайська кухня
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Час підготовки: 18 хвилин
  • Час приготування: 45 хвилин
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 454 кілокалорій

Баоцзи зі свининою

Простий рецепт баоцзи зі свининою китайської кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 45 хвилин. Містить всього 454 кілокалорій.

Інгредієнти на 4 порції

  • Пшеничне борошно 1,5 склянки
  • Розпушувач на кінчику ножа
  • Сухі дріжджі 1 чайна ложка
  • Цукор 2 чайні ложки
  • Вода 1 склянку
  • цибуля Ріпчаста 1 штука
  • Рослинна олія 1,5 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Соєвий соус 1 столова ложка
  • Свинина 250 г
  • Крохмаль 1,5 столові ложки

Покроково

  1. Для початку приготувати тісто. Просіяти борошно, додати розпушувач, сіль, 1 чайну ложку цукру, дріжджі і 1 столову ложку рослинної олії.
  2. В половині склянки теплої води розмішати сухі дріжджі, дати постояти суміші хвилин 15 в теплі і додати туди ж, куди раніше висипали борошно.
  3. Замісити тісто протягом 10-15 хвилин і скачати його в кулю. Тісто повинно бути щільним однорідним за структурою. Куля обмазати рослинним маслом і поставити в холодильник на 4-6 годин.
  4. За 40-60 хвилин до готовності тесту можна приступити до начинки. Першим ділом дрібно нарізати цибулю кубиками нарізати свинину і все обсмажити на останньому олії, туди ж влити соєвий соус. Обсмажувати протягом 7-10 хвилин. Якщо на кухні є вок — достатньо 1-2 хвилин.
  5. Розмішати крохмаль в половині склянки води і додати в сковорідку. Помішувати, поки соус не загусне. Після цього зняти з вогню, викласти в тарілку і залишити остигати.
  6. Тепер можна повернутися до тесту. Розкачати тісто 5-6 разів, кожен раз складаючи його навпіл. Це допоможе позбутися від зібрався в тесті повітря.
  7. Скатати тісто в ковбаску і нарізати на рівні за розміром колобки. Кожен колобок розкачати таким чином, щоб краї виявилися тонше середини.
  8. розкачані колобки викласти столовою ложкою остигнула начинку і зліпити пальцями краї тіста. Дати колобка постояти хвилин 10.
  9. Включити пароварку і вкласти в неї колобки, залишаючи між ними відстань в 1-2 див. Інакше колобки в процесі нагріву розійдуться і злипнуться.
  10. Потримати баоцзи в пароварці хвилин 10-15. Потім вимикати пароварку і потримати їх ще хвилин 5, щоб вони не розляглися від різкого охолодження.
  11. Дістати баоцзи з пароварки і подати на стіл.

В ідеалі замість рослинного масла використовувати кунжутна, а для начинки використовувати спеціальним чином підкопчену свинину. Але приготування свинини — це окрема складна наука, тому цілком можна обійтися звичайним сирим м’ясом.