Баранина в панцирі з петрушки з зеленою картоплею

Покроковий рецепт баранини в панцирі з петрушки з зеленою картоплею з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Основні страви
  • Складність рецепту: Складний рецепт
  • Час підготовки: 17 хвилин
  • Час приготування: 50 хвилин
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 242 кілокалорій

Баранина в панцирі з петрушки з зеленою картоплею

Простий рецепт баранини в панцирі з петрушки з зеленою картоплею домашньої кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 50 хвилин. Містить всього 242 кілокалорій.

Інгредієнти на 4 порції

  • Мелений чорний перець за смаком
  • Сіль за смаком
  • Хрін 10 г
  • Сметана 100 г
  • Щавель-100 г
  • Картопля 500 г
  • Гірчиця 50 г
  • Петрушка 100 г
  • Білий хліб 100 г
  • Часник-10 зубчиків
  • масло Вершкове 50 г
  • Червоний цибуля 100 г
  • Селера-100 г
  • цибуля Ріпчаста 200 г
  • Оливкова олія 50 г
  • Морква 100 г
  • Бараняча корейка 1 кг

Покроково

  1. Очищену від плівок і зайвого жиру баранячу корейку обсмажити на оливковій олії з усіх боків, щоб вона виглядала абсолютно готової і була приємного коричневого кольору. Зазвичай для цього потрібно смажити хвилини дві з кожної сторони.
  2. Загорнути корейку у фольгу і відкласти в сторону, а на суміші баранячого жиру та олії обсмажити крупно нарізану цибулю, моркву і селеру протягом п’яти хвилин. Всипати обсмажені овочі на деко, туди ж покласти баранячу корейку і поставити в духовку, розігріту до 200 градусів, на вісім хвилин.
  3. На невеликій сковороді обсмажити на вершковому маслі дрібно нарізаний червоний лук. Як тільки він стане м’яким, додати часник, посолити, поперчити і змішати з крихтами білого хліба (їх легко зробити, зрізавши з хліба кірку, поклавши м’якоть в блендер і включивши його на кілька секунд). Перемішати цибулю, часник і хліб, додати до них дрібно — дрібно нарубану петрушку. Результатом повинна стати гаряча суміш зеленуватого відтінку.
  4. Баранячу корейку витягти з духовки, рівномірно змастити з усіх боків гірчицею і сумішшю петрушки, хлібних крихт, цибулі, часнику і вершкового масла. І знову відправити в духовку, розігріту до 220 градусів, — на цей раз на двадцять хвилин. За цей час потрібно відварити очищену картоплю, змішати зі сметаною, дрібно нарізаним хроном, сіллю, перцем і щавлем і подавати разом з бараниною.

Вершкове масло можна замінити оливковою, а хлібні крихти взагалі не додавати. Тоді треба збільшити кількість рубаної зелені петрушки вдвічі.