Баранина в пиві з аличею

Покроковий рецепт баранини в пиві з аличею з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Баранина
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Час підготовки: 16 хвилин
  • Час приготування: 10 год
  • Кількість порцій: 10 порцій
  • Кількість калорії: 111 кілокалорій

Баранина в пиві з аличею

Простий рецепт баранини в пиві з аличею домашньої кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 10 ч. Містить всього 111 кілокалорій.

Інгредієнти на 10 порцій

  • Баранина 2 кг
  • Пиво 1 л
  • Алича 0.5 кг
  • Лимони 1 шт.
  • Перець чилі за смаком
  • Паприка за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелень кінзи 3 гр
  • Петрушка 3 г

Покроково

  1. Сьогодні готуємо якогось баранця. Краще всього для цієї їжі брати баранячу лопатку. Ріжемо її на порційні шматки. Солимо, перчимо, додаємо приправки. Вичавлюємо сік лимона. Кладемо в чашку і сміливо заливаємо пивом. Перемішуємо. Це такий маринад, залишаємо маринуватися на ніч. Вранці маринад зливаємо в форму для запікання, а м’ясо витягуємо. Ще разок посипаємо спеціями для баранини, паприкою. З аличі видаляємо кісточку. Можна натерти на тертці, можна просто розламати і відправити в м’ясо. Але краще все ж якимось чином отримати з аличі сік)) І не просто покидати шматочки ягід до м’яса, але залити м’ясо кислим соком аличі. М’ясо повернути в маринад. Додати перчик чилі (так, приправ потрібно дуже багато, але не переборщіть!). Ставимо в розігріту духовку, випікаємо протягом півгодини (до появи золотистої скоринки). Далі накриваємо фольгою і продовжуємо запікати до готовності.
  2. Алича додає їжі кисло — солодкий смак. А в цілому, оцінити цей кулінарний рецепт можна, тільки спробувавши його