Баранина в п’яти китайський спеціях

Покроковий рецепт баранини в п’яти китайський спеціях з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Основні страви
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Час підготовки: 18 хвилин
  • Час приготування: 1 год
  • Кількість порцій: 6 порцій
  • Кількість калорії: 258 кілокалорій

Баранина в п'яти китайський спеціях

Простий рецепт баранини в п’яти китайський спеціях домашньої кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 1 годину. Містить всього 258 кілокалорій.

Інгредієнти на 6 порцій

  • Часник 6 зубчиків
  • цибуля Ріпчаста 2 шт.
  • Свіжий імбир 1 штука
  • Курячий бульйон 1,5 л
  • Темний соєвий соус 6 столових ложок
  • Соус шрірача 2 чайні ложки
  • Цукор 2 столові ложки
  • Китайські прянощі «П’ять спецій» 1 чайна ложка
  • Червоне сухе вино 2 склянки
  • Бараняча нога без кістки 2 кг
  • Соус хойсин 3 столові ложки

Покроково

  1. Ногу добре вимити.
  2. Часник розчавити плоскою стороною ножа, цибулю нарізати кільцями, імбир почистити і нарізати шматками по 1 див.
  3. Всі інгредієнти для маринаду змішати в каструлі, довести до кипіння, варити на повільному вогні 45 хвилин. Виходить сильний пахучий відвар темно — коричневого кольору.
  4. Баранину покласти в каструлю і залити киплячим відваром. Варити м’ясо на повільному вогні під кришкою півтори години, перевертаючи ногу кожні 20-30 хвилин.
  5. Вимкнути вогонь, залишити остигати в маринаді мінімум на ніч. Не забудьте кілька разів перевернути.
  6. За годину до подачі до столу вийняти ногу з маринаду і покласти в нагріту до 180 градусів духовку. Маринад безжально вилити.
  7. Готувати одну годину, потім нарізати м’ясо тонкими скибками і подавати з улюбленими соусами в гарячому або холодному вигляді.

Китайці рекомендують вмочати шматочки м’яса в суміш з рівних пропорцій соєвого соусу і рисового вина (його можна замінити хересом) або рівних пропорцій соєвого соусу, оцту.