Баранина в сметані

Покроковий рецепт баранини в сметані з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Гарячі страви
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Час підготовки: 17 хвилин
  • Час приготування: 3 год
  • Кількість порцій: 5 порцій
  • Кількість калорії: 120 кілокалорій
  • Привід: На обід

Баранина в сметані

Баранина, відварена в сметані, – це традиційне арабське блюдо. Його ще називають мансаф. Дуже смачне і ситне блюдо, іноді його готую. Рекомендую.

Кількість порцій: 5

Інгредієнти на 5 порцій

  • Баранина — 2 Кг
  • Сметана — 1,5 Літра
  • Рис — 500 Г
  • Вермішель — 150 Г
  • Мигдаль смажений — 150 Г
  • Масло оливкове — 2 Ст. ложки
  • Цибуля — 3 Штуки
  • Коржик лаваша — 1 Штука
  • Пучок петрушки — 1 Штука
  • Сіль, перець — За смаком

Покроково

  1. Як приготувати баранину в сметані?
  2. Приступаємо:
  3. М’ясо помийте, поріжте на шматки, зріжте пленочки і поставте варитися у воді.
  4. Цибуля поріжте кільцями і додайте до м’яса, коли вода закипить. Варіть 2 години. Коли м’ясо звариться, виберіть його з бульйону.
  5. Сметану доведіть до кипіння, покладіть в неї м’ясо і варіть півгодини, постійно помішуючи.
  6. Налийте на розігріту сковороду з високими бортами масло і обсмажте протягом 2 хвилин вермішель, потім додайте рис і смажте ще хвилину.
  7. Потім залийте вермішель і рис м’ясним бульйоном, посоліть і поперчіть і варіть до готовності.
  8. Приступаємо до оформлення страви для подачі на стіл. На велике блюдо покладіть корж лаваш, на нього викладіть рис з вермішеллю. Потім м’ясо. Зверху посипте смаженим мигдалем і свіжою зеленню.
  9. Вийшло дуже красиве і оригінальне блюдо. Гарнір, звичайно, ви можете підібрати на свій смак.
  10. Приємного апетиту!