Баранина в соусі з вишні і портвейну з м’ятою

Покроковий рецепт баранини в соусі з вишні і портвейну з м’ятою з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Основні страви
  • Складність рецепту: Непростий рецепт
  • Час підготовки: 16 хвилин
  • Час приготування: 47
  • Кількість порцій: 2 порції
  • Кількість калорії: 153 кілокалорій

Баранина в соусі з вишні і портвейну з м'ятою

Простий рецепт баранини в соусі з вишні і портвейну з м’ятою домашньої кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 47. Містить всього 153 кілокалорій.

Інгредієнти на 2 порції

  • Оливкова олія 2 чайні ложки
  • Баранина на кістки 560 г
  • Цибуля — шалот 25 г
  • Червоний портвейн ? склянки
  • Сушена вишня 100 г
  • Курячий бульйон ? склянки
  • Вишневий джем 3 столові ложки
  • Свіжа м’ята за смаком
  • Бальзамічний оцет 1 столова ложка
  • Мелений кардамон ? чайної ложки
  • Сіль за смаком
  • Мелений чорний перець за смаком

Покроково

  1. Розігрійте оливкову олію в сковороді на середньому вогні.
  2. Розріжте м’ясо на 4 шматки і натріть сіллю і перцем. Викладіть на сковороду і обсмажте, перевертаючи, приблизно 10 хвилин для середньої прожарки. Перекладіть на тарілку і накрийте фольгою.
  3. Видаліть зайвий жир зі сковороди і викладіть дрібно нарізану цибулю. Пасеруйте 1 хвилину. Потім додайте портвейн, бульйон, вишню, джем, оцет і кардамон. Доведіть до кипіння і варіть приблизно 6 хвилин, поки соус злегка не загусне. Посоліть і поперчіть.
  4. Полийте соусом м’ясо і посипте нарізаною м’ятою. Подавайте.