Безе в мікрохвильовці

Покроковий рецепт безе в мікрохвильовці з фото.

  • Національна кухня: Європейська кухня
  • Тип страви: Десерти і випічка
  • Складність рецепту: Дуже простий рецепт
  • Час підготовки: 10 хв
  • Час приготування: 5 хв
  • Кількість порцій: 6 порцій
  • Кількість калорії: 69 кілокалорій
  • Привід: Десерт

Безе в мікрохвильовці

Знову експрес-рецепт із серії «гості на порозі». Всього 1 хвилина в мікрохвильовці і хрусткий десерт до ароматного чаю буде готовий.

Відразу обмовлюся, що за смаком безе з мікрохвильовки відрізняється від безе з духовки. Безе з мікрохвильовки солодше, адже в ньому набагато більше цукру. Рецепт для любителів дуже солодких десертів!

Інгредієнти на 6 порцій

  • Цукрова пудра 275 г
  • Яйця курячі 1 шт.

Покроково

  1. Для приготування безе в мікрохвильовці нам знадобиться яйце і цукрова пудра.
  2. Відокремити білок від жовтка. Жовток нам не знадобиться.
  3. З’єднати білок і цукрову пудру.
  4. Ретельно розтерти. Не збивати, а втирати білок в пудру. Спочатку буде досить рідка маса.
  5. Розтираємо інтенсивно протягом 4-5 хвилин. Маса посвітлішає і стане густіше.
  6. Викласти невеликі безешки з допомогою кулінарного шприца або чайної ложки в форму для запікання в мікрохвильовці на кулінарну папір. Між безешками треба залишити відстань.
  7. Випікати в мікрохвильовці 1 хвилину при потужності 750 Вт. Безе при випічка трохи розтечеться — це нормально. У центрі мікрохвильовка випікає сильніше і тому якщо не хочете трошки пересушеного безе в центрі — не викладайте туди безе.
  8. Повністю остигле безе зняти з паперу.