Блинная запіканка з яблуком і маком

Покроковий рецепт млинцевої запіканки з яблуком і маком з фото.

  • Національна кухня: Російська кухня
  • Тип страви: Десерти
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 17 хвилин
  • Час приготування: до 1.5 годин
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 173 кілокалорій

Блинная запіканка з яблуком і маком

Простий рецепт млинцевої запіканки з яблуком і маком російської кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за до 1.5 годин. Містить всього 173 кілокалорій.

Інгредієнти на 4 порції

  • Борошно пшеничне 1 скл.
  • Молоко 1 скл.
  • Яблуко 2 шт.
  • Мак 3 ст. ложк
  • Куряче яйце 2 шт.
  • Рослинна олія 1 ст. ложк
  • Сир 300 р.
  • Сметана 0.5 скл.
  • Цукор 3 ст. ложк

Покроково

  1. Не посоромлюся написати, що ця запіканка неймовірно смачна. Дівчата які стежать за своєю фігурою ця запіканка небезпечна. Тому що, її їж і все мало.
  2. Для початку потрібно мак залити крутим окропом. Все це слід робити заздалегідь. Нехай постоїть мінімум годину. Потім воду злити і бажано перетерти (хоча можна і так залишити). З’єднати з цукром і перемішати.
  3. Тепер яблука. Яблука очистити від шкірки і вирізати серцевину. Перебити в блендері або натерти на дрібній тертці. Вивантажити в гарячу сковороду, додати на смак цукор і довести до кипіння. Потрібно що б пішла зайва рідина.
  4. Яблучну начинку перекласти в тарілку. Нехай охолоне.
  5. Тепер млинці. Яйце перетерти з цукром. Цукор за смаком. У мене 1 столова ложка.
  6. Влити молоко і перемішати. Додаємо поступово борошно і перемішуємо. Борошно заздалегідь просіяти. В кінці влити рослинне мало (1 столову ложку). Муки піде або менше або більше ніж у мене.
  7. Смажимо млинці. Нам потрібно шість млинців.
  8. Тепер я приготую мастило. У блендері перебиваю сир, цукор, яйце і сметану. Повинна вийти густа маса. Якщо не виходить густина (все залежить від сиру), тоді можна додати столову ложку крохмалю.
  9. Тепер я викладаю пергамент на деко на якому буду випікати запіканку, змащую олією і викладаю сирну масу (підстилку роблю для млинців). Розмір підстилки — як три скручених млинця.
  10. Тепер начиняю млинці. Три млинці з яблуком.
  11. Три млинці з маком. Загорнути конвертом не потрібно. Просто скрутити в рулети.
  12. Викладаємо на сирну підстилку млинці, чергуючи з яблуком і маком. Приміром — 2 млинці з маком по краях, а один з яблуком в центрі. Наступний шар — два млинці з яблуком по краях і з маком в центрі.
  13. Перший шар я змащую сирною масою і викладаю другий шар. І змащую тепер всю конструкцію і всі боки.
  14. Спекти в духовій шафі 5-30 хвилин при температурі 180 градусів.
  15. Поки випікається запіканка, потрібно приготувати заливку. Сметану змішати з цукром. Сметани досить буде дві столові ложки, а додавайте цукор за смаком.
  16. Запіканку дістати з духовки і акуратно перемістити його на блюдо. Полити заливкою.
  17. Приємного апетиту!