Борщ з кропиви

Покроковий рецепт борщу з кропиви з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Борщ
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 13 хвилин
  • Час приготування: 1 год
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 32 кілокалорій

Борщ з кропиви

Врятує все сімейство при весняному авітамінозі! Корисний всім!

Зараз саме час для борщу із свіжої молодої крапивкой. Кропива дуже корисна, в ній містяться вітаміни В, С, Е, К. і Бета-каротин. Так що не тільки морква підвищує гостроту зору. Борщ з кропивою прекрасно підійде, як блюдо в пост, якщо його варити на воді. Так само в борщ, крім кропиви можна додати щавель або шпинат. Чим більше зелені, тим смачніше і насиченішим буде страва! При весняному нестачі вітамінів, такий борщ просто палочка-виручалочка.

Інгредієнти на 4 порції

  • Бульйон (бульйон може бути будь-який, на ваш смак. але можна зварити пісний борщ без бульйону. ) 2 л
  • Буряк 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Томатна паста 1 стіл. л.
  • Яйця (зварені круто) 2 шт.
  • Кропива (молоді листки) 100 г
  • Картопля (середнього розміру) 2 шт.

Покроково

  1. Продукти, необхідні для борщу з кропивою.
  2. Картоплю чистимо, нарізаємо на кубик і опускаємо у воду або бульйон. Варимо в киплячій воді 10 хвилин.
  3. Поки вариться картопля, чистимо моркву і буряк натираємо на крупній тертці.
  4. цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо на кубик.
  5. Цибуля, морква і буряк обсмажуємо на рослинному маслі.
  6. Додаємо столову ложку томатної пасти. Всі протушиваем пару хвилин додаємо до картоплі.
  7. Кропиву миємо, нарізаємо. Борщ варимо до готовності. Доводимо його до смаку, солимо, перчимо.
  8. Коли борщ буде готовий, в самому кінці додаємо листя молодої кропиви і відразу ж вимикаємо.
  9. Яйця нарізаємо шматочками і розкладаємо порционо кожному в тарілку. За бажанням в борщ можна додати сметани.
  10. Борщ смачний та кропива надає йому особливого смаку.