Борщ з чорносливом від ельміри меджитової

Покроковий рецепт борщу з чорносливом від ельміри меджитової з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Борщі
  • Складність рецепту: Непростий рецепт
  • Час підготовки: 12 хвилин
  • Час приготування: 40
  • Кількість порцій: 3 порції
  • Кількість калорії: 317 кілокалорій

Борщ з чорносливом від ельміри меджитової

Рецепт з книги Ельміри Меджитової «Кухня моєї кухні», вид-во «ЕКСМО».

Інгредієнти на 3 порції

  • Свекла2 шт
  • Гриби (свіжі) 200 г
  • Картофель2-3 шт.
  • Морковь1 шт
  • Лук1 шт
  • Капуста белокачанная200 г
  • Чернослив200 г
  • Томатна паста1 ст. л.
  • Сіль
  • Цукор
  • Оцет
  • Перець (червоний мелений)
  • Сметана
  • Зелень

Покроково

  1. Буряк відварити в шкірці. Відвар вилити, буряк очистити, нарізати дрібною соломкою і натерти на крупній тертці. Свіжі або сухі грибу відварити, відвар процідити, гриби нарізати.
  2. Очищену моркву, картоплю, капусту нарізати, покласти в грибний відвар. Туди ж покласти дрібно нарізану цибулю, чорнослив і томатну пасту, посолити, варити протягом 15 хвилин.
  3. Потім додати гриби, буряк, лавровий лист, червоний меленої перець, оцет, цукор і варити 5-10 хвилин до готовності при слабкому кипінні. При подачі покласти сметану і дрібно нарізану зелень.