Брускетта з грибами, цибулею і соусом песто

Покроковий рецепт брускети з грибами, цибулею і соусом песто з фото.

  • Національна кухня: Італійська кухня
  • Тип страви: Закуски
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Технологія приготування: Нарізка
  • Час підготовки: 5 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 331 кілокалорій
  • Привід: Повсякденний

Брускетта з грибами, цибулею і соусом песто

Ця закуска сподобається любителям овочів і тим, хто стежить за своєю фігурою. Брускетта з грибами виходить смачною, поживною і ароматною.

Інгредієнти на 4 порції

  • Багет (французький батон)1/1, шт
  • Печериці свежие400 г
  • Масло оливкова extra virgen2 ст. л.
  • Чеснок2 зубчики
  • Борошно пшеничная1 ч. л.
  • Цибуля репчатый1 шт
  • Масло арахисовое1,5 ст. л.
  • Соус песто20 г
  • Сіль
  • Перець чорний мелений

Покроково

  1. Приготувати інгредієнти. Соус песто можна зробити самостійно або купити вже готовий. Ми використовували готовий.
  2. Цибуля дрібно нарізати. Гриби промити. Якщо вони дрібні, то залишити їх цілком, якщо великі, то можна нарізати половинками або четвертинками.
  3. Багет нарізати скибочками (товщина 1 см), трохи скропити оливковою олією, викласти на деко, застелене папером для випічки і підсушити 6 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.
  4. Тим часом приготувати начинку. У сковороді з високими бортиками (або сотейнику) обсмажити цибулю на арахісовій олії до золотистого кольору. Додати печериці, посипати борошном, акуратно перемішати, посолити і поперчити. Обсмажувати на сильному вогні до готовності. Важливо! Вода випарується в процесі приготування і гриби вийдуть трохи більш солоними (тому не варто додавати занадто багато солі).
  5. Багет дістати з духовки, розкласти на плоске блюдо, змастити невеликою кількістю песто і акуратно викласти зверху грибну начинку. Прикрасити руколою.