Бубертс — манна каша із збитими яйцями під журавлиним соусом

Покроковий рецепт бубертса — манної каші із збитими яйцями під журавлиним соусом з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Десерт
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Особливості: Рецепт для ово-лакто вегетаріанської дієти
  • Технологія приготування: Варіння
  • Час підготовки: 9 хвилин
  • Час приготування: 1 год 30 хв
  • Кількість порцій: 1 порція
  • Кількість калорії: 298 кілокалорій

Бубертс - манна каша із збитими яйцями під журавлиним соусом

Ця каша – традиційна страва латвійської кухні. Але віднести її до розряду звичайних каш просто неможливо, тому що в поєднанні з журавлинним соусом страва перетворюється… страва перетворюється… перетворюється в чудовий десерт!

Інгредієнти на 1 порція

  • манна крупа – 1,5 склянки
  • дуже свіжі яйця – 6 шт.
  • мигдаль – 50 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • цукор – 4-6 ст. л.
  • молоко – 1,5 л
  • сіль
  • Для журавлинного соусу:
  • журавлина – 1 склянка
  • коричневий цукор демерара – 2 ст. л.
  • картопляний крохмаль – 2 ст. л.

Покроково

  1. Для журавлинного соусу вичавіть сік з журавлини. Вичавки від журавлини викладіть в сотейник, залийте 2,5 склянки холодної води, додайте цукор і на середньому вогні доведіть до кипіння. Готуйте 2-3 хв., потім процідіть, знову поставте на вогонь. Як тільки закипить, влийте журавлинний сік, перемішайте і зменшіть вогонь до мінімуму.
  2. Змішайте крохмаль з 2 ст. л. холодної води, влити журавлинний соус, постійно помішуючи, щоб не утворювалися грудки. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню і остудіть, час від часу помішуючи, 1 ч. Зніміть сотейник з вогню і остудіть соус.
  3. Для каші влийте молоко в сотейник з товстим дном, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. У кипляче молоко всипте через велике сито манну крупу і, енергійно помішуючи, варіть 1-2 хв.
  4. Зніміть сотейник з вогню. Накрийте щільно кришкою і дайте постояти каші 10-15 хвилин, щоб манка добре розбухла.
  5. подрібніть Мигдаль і підсмажте на невеликому вогні, на сухій сковороді, струшуючи, 2-3 хв. дочиста Жовтки розітріть з цукром і ванільним цукром. Додайте в теплу кашу і ретельно перемішайте.
  6. Білки з дрібкою солі взбейтев пишну піну і акуратно перемішайте з кашею, щоб вона стала повітряної. Викладіть на блюдо. Подавайте з журавлинним соусом.
  7. Рада гастроному
  8. Цю кашу можна також запекти. Викладіть її в змащену вершковим маслом жароміцну форму і поставте в нагріту до 180 °С духовку на 10 хв. Подавати її можна як гарячою, так і холодною з будь-яким ягідним соусом.