Булгур з грибами в стилі різотто

Покроковий рецепт булгуру з грибами в стилі різотто з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Страви в мультиварці
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 19 хвилин
  • Час приготування: до 1 години
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 96 кілокалорій

Булгур з грибами в стилі різотто

Простий рецепт булгуру з грибами в стилі різотто домашньої кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за до 1 години. Містить всього 96 кілокалорій.

Інгредієнти на 4 порції

  • Булгур 1 скл.
  • Гриби 400 г
  • Грибний бульйон 2.5 скл.
  • Біле сухе вино 70 мл
  • Оливкова олія 3 ст. ложк
  • Сир пармезан 50 г
  • сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.

Покроково

  1. Набрид рис? Тоді спробуйте булгур! Один з варіантів приготування булгуру — це булгур в стилі різотто. А так як булгур відмінно поєднується з грибами, то я раджу приготувати страву під назвою — булгур з грибами в стилі різотто. Приготувати це блюдо зовсім не складно. Для приготування потрібні такі інгредієнти: булгур, бульйон грибний (можна — курячий), гриби (краще лісові), біле сухе вино, оливкову олію, сіль, чорний мелений перець і сир пармезан. Пармезан можна замінити на будь-який твердий або напівтвердий сир з вираженим смаком.
  2. Почнемо з підготовки інгредієнтів. Дрібно нарізаємо очищений ріпчасту цибулю. Розморожені гриби промиваємо, даємо стекти воді і, якщо гриби великі, то ріжемо їх дрібніші.
  3. Як слід промиваємо булгур і залишаємо його в ситечку, щоб стекла вода.
  4. Починаємо готувати. У чашу мультиварки наливаємо 3 столові ложки оливкової олії. Включаємо режим «Смаження». Чекаємо кілька хвилин, щоб масло нагрілося. Потім викладаємо в чашу цибулю.
  5. Коли цибуля почне зажариваться, додаємо в чашу гриби. Перемішуємо і обсмажуємо кілька хвилин, щоб випарувалася зайва рідина. Гриби смажити сильно не треба.
  6. Не відключаючи режим «Смаження», висипаємо в чашу булгур. Перемішуємо. Додаємо сіль і перець. Обсмажуємо 3-5 хвилин.
  7. Вливаємо вино в чашу. Перемішуємо і продовжуємо обсмажування приблизно 6 хвилин.
  8. Тепер чергу влити в чашу бульйон. Бульйон повинен бути гарячий. Тому спочатку його нагріваємо або в сотейнику на плиті або в мікрохвильовій печі. І вже гарячий бульйон заливаємо в чашу мультиварки. Хвилини через три режим «Смаження» відключаємо.
  9. Закриваємо кришку мультиварки. Включаємо режим «Каша» або Молочна каша. Для приготування різотто режими «Плов» і Рис/крупи не підходять. Готувати булгур з грибами в стилі різотто треба хвилин 40.
  10. Поки булгур готується, натремо сир.
  11. Після закінчення програми «Каша», відкриваємо каструлю і додаємо сир. Акуратно перемішуємо. Я перемішую силіконової лопаткою як би ріжучими рухами, за типом приготування рису для суші. Після того як перемішали, закриваємо кришку мультиварки і залишаємо на підігріві на 10 хвилин.
  12. Готовий булгур з грибами в стилі різотто розкладаємо по тарілках, сервіруючи на свій розсуд, і подаємо на стіл.
  13. Приємного апетиту!