Булочки з вівсянкою, медом і ягодами

Покроковий рецепт булочок з вівсянкою, медом і ягодами з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Випічка, десерт
  • Складність рецепту: Непростий рецепт
  • Технологія приготування: Випікання
  • Нам знадобиться: Духовка / духова шафа, кухонний комбайн
  • Час підготовки: 17 хвилин
  • Час приготування: 45 хв
  • Кількість порцій: 8 порцій
  • Кількість калорії: 156 кілокалорій
  • Привід: Сніданок, Ланч, Пікнік, Полуденок

Булочки з вівсянкою, медом і ягодами

Дуже прості в приготуванні булочки з вівсянкою будуть прекрасним полуднем, перекусом або розкішним недільним сніданком. Вівсяні пластівці додають текстури, а солодка глазур відтіняє кислинку ягід. Подавайте булочки з вівсянкою разом з малиновим варенням і 2-3 ложками збитих вершків.

Інгредієнти на 8 порцій

  • 2 склянки борошна
  • 1/1, склянки геркулесу
  • 120 г вершкового масла
  • 3/3, склянки жирних вершків + 3 ст. л. для змазування булочок
  • 1/1, склянки рідкого меду + 1 ст. л. для змазування булочок
  • 1 велике яйце
  • 3/3, склянки заморожених ягід (чорниця, малина, ожина)
  • 1 ст. л. розпушувача
  • 1/1, ч. л. солі
  • 1 ст. л. ванільного цукру для посипання
  • 2 ст. л. вівсяних пластівців дрібного помолу для посипки
  • Для глазурі:
  • 1 склянка цукрової пудри
  • 3 ст. л. рідкого меду
  • 1 ст. л. коньяку або води

Покроково

  1. Розігрійте духовку до 220 °С. Покладіть в чашу кухонного комбайна борошно, розпушувач і сіль і змішайте. Додайте кубики холодного вершкового масла і швидко змішайте інгредієнти, поки у вас не вийде велика крихта. Перекладіть суміш в миску і додайте вівсяних пластівців. Потім покладіть заморожені ягоди і перемішайте.
  2. В іншій мисці змішайте яйце, вершки, мед і ванільний цукор, перелийте в вівсяно — ягідну суміш і швидко замісіть тісто.
  3. Перенесіть тісто на присипану борошном робочу поверхню, злегка промесите. Сформуйте з тіста круг діаметром 15-18 см і розріжте його на 8 трикутників.
  4. Перекладіть булочки на деко, застелений папером для випічки, на невеликій відстані один від одного.
  5. У невеликій мисці змішайте 3 ст. л. вершків з 1 ст. л. рідкого меду і змастіть поверхню булочок. Змішайте вівсяні пластівці дрібного помелу і ванільний цукор і посипте булочки, поставте в духовку на 20-25 хв. Остудіть.
  6. Глазур. Змішайте цукрову пудру з медом і коньяком (або водою) до отримання однорідної маси. Якщо маса вийшла занадто густий, додайте ще трохи води. У вас повинен вийти світлий густий сироп. Готові булочки полийте глазур’ю.