Булочки з яблуками і корицею

Покроковий рецепт булочок з яблуками і корицею з фото.

  • Національна кухня: Грузинська кухня
  • Тип страви: Випічка і десерти
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Технологія приготування: Запікання в духовці
  • Час підготовки: 18 хвилин
  • Час приготування: 40 хвилин
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 72 кілокалорій
  • Привід: Новий рік

Булочки з яблуками та корицею

Спробуйте приготувати дуже прості, але дуже смачні булочки. Тісто обов’язково треба купити (або приготувати) дріжджове листкове (з бездріжджовим булочки виходять сухуватими). Яблука можна використовувати будь-які, головне додати достатньо цукру. Маскарпоне доводиться використовувати той, який є в магазині (на мій погляд вітчизняні виробники дуже слабкі в його виробництві).

Інгредієнти на 4 порції

  • тісто листкове (дріжджове) 900 г
  • яблука 5 шт.
  • кориця 1/1, ч. л.
  • цукор 3 ст. л. +1 ст. л.
  • маскарпоне 200 г
  • масло вершкове 30-50 г

Покроково

  1. Підготувати інгредієнти.
  2. Поки розморожується тісто, приготувати яблучну начинку.
  3. Яблука натерти на крупній тертці.
  4. У сковороду додати вершкове масло.
  5. розігрітому олії додати терті яблука, цукор (в моєму випадку це 3 столові ложки), корицю за смаком і тушкувати на маленькому вогні.
  6. помішуючи (стежити, щоб не підгоріло).
  7. Яблука тушкувати до зникнення вологи і отримання еластичної маси.
  8. Далі остудити.
  9. Охолоджену начинку розподілити на размороженном тісто кімнатної температури (не розкочувати тісто!!!).
  10. У моєму випадку тісто розділити на 4 однакових прямокутника (якщо у вас рулон тіста, начинку потрібно розподілити по всій його поверхні).
  11. На кожен прямокутник рівномірно нанести частина яблучної начинки.
  12. Тісто акуратно згорнути в рулон (бажано звертати з тієї сторони тесту, яка коротше, щоб більше витків вийшло).
  13. Далі нарізати на рівні частини.
  14. Висота булочок повинна бути від 2-3 див.
  15. Кожну булочку викласти в індивідуальну форму (можна просто на деко, вистелений папером для випічки, головне щоб не щільно один до одного) і відправити в духовку.
  16. Випікати при 180-200 градусах до золотистого кольору.
  17. Поки булочки в духовці, приготувати крем з маскарпоне.
  18. Для цього викласти маскарпоне в миску, додати столову ложку цукру і перемішати до однорідної маси.
  19. Цукор не розчиниться відразу.
  20. Миску з добре перемішаним з цукром маскарпоне поставити в холодильник, поки булочки печуться, цукор розчиниться.
  21. Готові булочки дістати з духовки і поки вони ще гарячі (але не відразу після духовки) рясно змастити маскарпоне.
  22. Сир плавиться і стікати усередину по краях.
  23. Приємного апетиту! Гарні булочки як теплі, так і холодні