Булочки з яблуками

Покроковий рецепт булочок з яблуками з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Випічка
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 15 хвилин
  • Час приготування: до 1.5 годин
  • Кількість порцій: 5 порцій
  • Кількість калорії: 192 кілокалорій

Булочки з яблуками

Простий рецепт булочок з яблуками домашньої кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за до 1.5 годин. Містить всього 192 кілокалорій.

Інгредієнти на 5 порцій

  • Молоко 1 скл.
  • Цукор 4 ст. ложк
  • Дріжджі пресовані 20 р.
  • Борошно пшеничне 2.5 скл.
  • Масло вершкове 4 ст. ложк
  • Яблуко 3 шт.
  • Куряче яйце 2 шт.

Покроково

  1. Булочки з яблуками це одні з моїх самих улюблених булочок, соковиті і ароматні. Я поділюся з вами секретом, як приготувати смачну яблучну начинку, яка не буде витікати при випічці. Почнемо з приготування тіста. Трохи прогреем молоко на плиті, воно повинно бути теплим, дві столові ложки цукру розітремо з дріжджами і 2 столовими ложками борошна, додамо в молоко і перемішаємо, залишаємо для бродіння на 15 хвилин, за цей час на поверхні повинна утворюватися піна.
  2. Тепер додаємо одне яйце, перемішуємо і вливаємо розтоплене вершкове масло (2 столові ложки), тільки стежте за тим, щоб масло не було гарячим. Я замінила вершкове масло рослинним, можу сказати що особливої різниці я не помітила.
  3. Підсипаючи просіяне борошно, замішуємо тісто, спочатку я перемішую тісто ложкою, а коли ложкою стає важко заважати викладаю його на стіл і мешу руками.
  4. Добре замішане тісто стає м’яким і еластичним. Накриваємо його чистим рушником і витримуємо близько години.
  5. Поки тісто відстоюється ми приготуємо начинку. Яблука вимиємо, высушим, виріжемо серцевину і зрізаємо шкірку. Подрібнюємо яблука порізавши їх дрібними квадратиками.
  6. На розігрітій сковороді розтоплюємо 2 столові ложки вершкового масла і висипаємо яблука. Смажимо помішуючи, яблука повинні трохи випустити сік. Потім додаємо 2 столові ложки цукру, перемішуємо і ще 5 хвилин обсмажуємо, випарівая зайву вологу, таким чином ми отримуємо карамелізовані шматочки яблук, які залишаються соковитими і солодкими.
  7. За годину тісто «надувається», якщо його злегка притиснути пальцем, що утворилася ямка повільно затягується. Трохи вымесим тісто руками, щоб випустити повітря і можна ліпити булочки.
  8. Відриваючи від тіста шматочки, формуємо коржі на які викладаємо начинку, потім збираємо краю, залишаючи начинку всередині і формуємо кругленьку булочку.
  9. Викладаємо булочки на деко змащений рослинним маслом і витримуємо хвилин 15-20, після чого злегка збиваємо яйце і змащуємо їм булочки. Ставити випікатися булочки потрібно в добре розігріту духовку при температурі 230-250 градусів і випікаємо 20 хвилин. При більш низькій температурі булочки висихають і стають більш твердими.
  10. Булочки готові. Приємного апетиту!