Булочки з яблучною начинкою

Покроковий рецепт булочок з яблучною начинкою з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Пироги (солодкі), торти, Борошно
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 10 хвилин
  • Час приготування: 2 години
  • Кількість порцій: 8 порцій
  • Кількість калорії: 420 кілокалорій

Булочки з яблучною начинкою

Такі булочки можна приготувати з будь-якою начинкою, їх цікава форма не дає витікати навіть соковитою фруктової або ягідної начинки. Навіть якщо вам здасться складно зліпити такі булочки, здобне дріжджове тісто підійде для різних пирогів і пиріжків.

Інгредієнти на 8 порцій

  • масло Вершкове 75 г
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор (пісок) 100 г
  • Сіль ? ч. л.
  • Молоко 250 мл
  • Борошно пшеничне 500 г
  • Дріжджі сухі швидкодіючі 5 г
  • Яблука (160 г) 3 шт.
  • Кориця мелена 1 ч. л.

Покроково

  1. блендер складіть нарізане кубиками масло, яйця, сіль і цукор.
  2. Збийте до однорідності, додати тепле молоко і збийте ще раз.
  3. У миску просійте борошно, додайте дріжджі, з’єднайте зі збитою в блендері сумішшю і замісіть м’яке тісто. Накрийте кришкою, поставте в тепле місце на 1 годину для підйому. Для яблучної начинки очистіть яблука, наріжте невеликими шматочками і припустіть на сковороді до м’якості з додаванням цукру і спецій за смаком.
  4. Готове тісто розділити на кульки розміром трохи більше кульки для пінг — понгу.
  5. Кожну кульку розкачати в круг товщиною 0,5 см, покладіть начинку на середину. Зробіть чотири надрізу як показано на картинці, потім візьміть протилежні смужки тіста обома руками і закрутіть їх в джгутики всередину. Потім протягніть один в інший і укладіть півколом. Теж саме зробіть з рештою двома смужками.
  6. Отримані булочки укладіть на деко, застелений папером для випічки, залиште на півгодини, накривши рушником. Потім змастіть верх яйцем.
  7. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин, поки булочки не зарум’яняться.