Бурфи

Покроковий рецепт бурфи з фото.

  • Національна кухня: Індійська кухня
  • Тип страви: Десерти
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 15 хвилин
  • Час приготування: до 2 годин
  • Кількість порцій: 3 порції
  • Кількість калорії: 101 кілокалорій

Бурфи

Простий рецепт бурфи індійської кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 2 години. Містить всього 101 кілокалорій.

Інгредієнти на 3 порції

  • Молоко 1 л
  • Цукор 3 ст. ложк
  • Масло вершкове 30 г
  • Волоський горіх за смаком
  • Ванілін за смаком
  • Кориця за смаком

Покроково

  1. Бурфи, це улюблені ласощі абсолютно всіх індійців, і багатих і бідних. Для того, щоб приготувати цей десерт, вам знадобиться витратити час, але результат того вартий. Налийте Молоко в каструлю і поставте на вогонь, після того, як молоко закипить, його потрібно варити 1.5 години. При цьому час від часу помішуйте молочко, щоб воно не підгоріло. Кип’ятіть з відкритою кришкою і на середньому вогні.
  2. Через 1-1.5 години ваше молоко буде густим. Саме тоді в каструлю потрібно додати цукор, масло і трохи спецій. Кількість ваніліну і кориці залежить тільки від вас. Їх додавати не обов’язково взагалі. Залежить від вашого бажання і настрою.
  3. Все це ретельно перемішайте (при цьому каструля досі стоїть на плиті). Продовжуйте варити. В кінцевому підсумку маса повинна бути густою. Провівши ложкою по суміші, у вас залишиться слід. Настільки густий буде маса. Тільки тоді зніміть каструлю з вогню.
  4. Масу не надовго залиште, для того, щоб вона охолола. Поки суміш охолоджується волоські горіхи подрібніть. Зробити це можна за допомогою блендера, або за допомогою дрібної терки. Подрібнені горішки додайте в остиглу масу.
  5. З густої маси скачайте кульки, які можна зверху і знизу трохи прим’яти руками. На верх покладіть очищений шматочок волоського горіха. Подавати десерт потрібно охолодженим. Вийде дуже смачно і красиво.