Буряковий соус зі сливами «Бордо» на зиму

Покроковий рецепт бурякового соусу зі сливами «Бордо» на зиму з фото.

  • Національна кухня: Авторська кухня
  • Тип страви: Консервація
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Час приготування: 40 хв
  • Час приготування: 2 години
  • Кількість порцій: 10 порцій
  • Кількість калорії: 187 кілокалорій
  • Привід: Пост, пікнік, вечеря, обід

Буряковий соус зі сливами «Бордо» на зиму

Люблю соуси і пропоную ще один, але тільки як варіант заготовки на зиму. Заготовок з буряком не дуже багато, адже буряк джерело вітамінів і в ній маса користі! Цей соус хороший як приправа до м’яса, а можна його додати в борщ як заправку. Зливу надає дивовижну пікантність. Спецій тут немає ніяких, крім чилі, та й вони не потрібні. Соус хороший сам по собі!

Інгредієнти на 10 порцій

  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Масло соняшникова рафінована 0.5 склянки
  • Морква 500 г
  • Перець чилі свіжий-1 шт.
  • Помідори 500 г
  • Цукор 0.5 склянки
  • Буряк 500 г
  • Зливу 300 г
  • Сіль 1 ст. л.
  • Оцтова есенція 1 ч. л.
  • Часник 1 головка

Покроково

  1. Підготуємо овочі для заготівлі. Вимиємо їх, очистимо від шкірки.
  2. Моркву і буряк подрібнити зручним способом, на м’ясорубці, комбайні або блендері. Я подрібнила блендером.
  3. Сливи звільняємо від кісточок і пюрируем в блендері.
  4. Помідори пюрируем в блендері.
  5. Подрібнюємо в блендері 2 великі цибулини і все змішуємо у великій каструлі.
  6. Додаємо сіль, цукор і масло.
  7. Добре розмішуємо подрібнені овочі.
  8. Ставимо на плиту і варимо 1,-2 години на невеликому вогні. Помішуйте, інакше норовить пригоріти. Для любителів гостренького додайте гострий перець, але це необов’язково. За 10 хвилин до готовності, додаємо подрібнений часник. Перед тим, як вимкнути плиту, додамо 1 чайну ложку оцтової есенції 70% і розмішуєм.
  9. Розкладаємо в чисті банки і у тепле місце для повільного остигання. З цієї кількості продуктів у мене вийшло 2 банки по 600 г та 2 банки по 300 р.