Буряково-шоколадні камені

Покроковий рецепт буряково-шоколадних каменів з фото.

  • Національна кухня: Датська кухня
  • Тип страви: Випічка і десерти
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Технологія приготування: Смаження
  • Час підготовки: 7 хвилин
  • Час приготування: 40 хвилин
  • Кількість порцій: 6 порцій
  • Кількість калорії: 241 кілокалорій
  • Привід: День народження

Буряково-шоколадні камені

В ресторані датської кухні Bjorn всі десерти – напрочуд цікаві. Навіть за назвами: негарний шоколадний пиріг з морозивом з чебрецю, чорний битий лід з маринованою сливою, суп з вишні з темним елем. Деякі з них готуються нескладно, головне, все робити послідовно і нікуди не поспішати. Шеф-кухар ресторану поділився з «Леді Mail.Ru» рецептом самого простого з незвичайних десертів – буряково-шоколадних каменів. Крім самого мінімуму інгредієнтів для його приготування знадобляться дві силіконові форми.

Інгредієнти на 6 порцій

  • шоколад гіркий 120 г
  • шоколад білий 120 г
  • вершки молочні (33%) 50 мл
  • буряковий сік 10 мл
  • желатин 1 г
  • цукор 5 г
  • чебрець 2 гілочки
  • масло вершкове 5 г
  • фісташки (для подачі) жменю

Покроково

  1. Підготувати інгредієнти.
  2. Сік буряка змішати з цукром.
  3. Поставити на плиту і прогріти до розчинення цукру.
  4. Кип’ятити не обов’язково.
  5. Коли маса злегка охолоне, додати желатин.
  6. Вершки збити міксером.
  7. Додати в збиті вершки бурякову масу.
  8. Перемішати до однорідності.
  9. На водяній бані розтопити 60 г гіркого шоколаду.
  10. Велику круглу силіконову форму промазати шоколадом за допомогою пензлика в два шари.
  11. Між шарами ставити форму в морозилку на 10 хвилин.
  12. У змащену шоколадом форму викласти мус буряковий.
  13. На водяній бані розтопити білий шоколад.
  14. Додати вершкове масло, чебрець.
  15. Перемішати ложкою або віночком до однорідної маси.
  16. Попередньо підготовлені маленькі силіконові форми (змащені шоколадом в два шари) заповнити білою шоколадною сумішшю.
  17. Обидві форми – велику і маленьку – поставити в холодильник на півтори години.
  18. Дістати з холодильника і вийняти цукерки з форм.
  19. Краю півсфер з’єднати.
  20. Можна використовувати пальник, щоб трохи розтопити шоколад, і він легко склеился.
  21. В ресторані шоколадні камені панірують в кристалізованому і розфарбованому соками шоколаді.
  22. Але в домашніх умовах зробити такий шоколад складно, тому замість нього для імітації моху можна використовувати рубані фісташки або крихти печива.
  23. Залишився шоколад порубати і висипати в тарілку для подачі.
  24. Зверху викласти шоколадні камені.
  25. Десерт готовий! Приємного апетиту! Приємного апетиту!