Бутерброди з фетою цибулею пореєм і беконом

Покроковий рецепт бутербродів з фетою цибулею пореєм і беконом з фото.

  • Національна кухня: Українська кухня
  • Тип страви: Закуски
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 11 хвилин
  • Час приготування: до 15 хвилин
  • Кількість порцій: 10 порцій
  • Кількість калорії: 313 кілокалорій

Бутерброди з фетою цибулею пореєм і беконом

Простий рецепт бутербродів з фетою цибулею пореєм і беконом української кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за до 15 хвилин. Містить всього 313 кілокалорій.

Інгредієнти на 10 порцій

  • Батон 1 шт.
  • Цибуля — порей 1 шт.
  • Грудинка копчена 150 р.
  • Сир фета 150 р.
  • Свіжа зелень 1 р.
  • Рослинна олія 30 мл

Покроково

  1. Смачні грінки — бутербродики для вашого сніданку. Завдання не обсмажити хліб у тостері або в духовці, а злегка підрум’янити його на сухій сковороді, щоб хліб залишався м’яким і свіжим, але втратив трохи вологості. Отже, батон білого хліба нарізати на скибочки.
  2. На сухій сковороді обсмажити батон з двох сторін. На батоні не буде рівною рум’яної скоринки, так як якщо б ви додали масло або іншого жиру. Деякі фрагменти батона злегка підрум’яняться. Заугливать або смажити сильно нічого не треба.
  3. Цибуля порей нарізати тоненько. Після нарізки цибулю промити під проточною водою. Особливість лука в тому, що навіть при первісному ідеальному очищення усередині стовбура може виявитися пісок, який може зіпсувати страву. Обов’язково промивайте цибулю після нарізки. Добре дайте стекти воді. Можна навіть промокнути паперовим рушником.
  4. Бекон нарізати дрібненько. У мене копчений бекон з великим вмістом м’яса. Можна взяти бекон або копчену грудинку.
  5. На сковороду налийте трохи олії. Розігрійте його. Промитий цибулю додати в сковороду і обсмажити. Постійно помішуйте. Час обжарювання 3-5 хвилин. Лук повинен стати м’яким і поміняти свій колір на більш яскравий.
  6. Тепер до цибулі додайте бекон. Наявне в сковороді олію оплавит зайвий жир на беконі, але не дозволить йому стати сухим і жорстким. Зніміть нашу зажарку з сковороди, залишивши зайвий жир на сковороді.
  7. На рум’яний шматочок хліба нанесіть сир Фета. Мій ніжний сир. Намазується як вершкове масло. Для цих цілей зручно використовувати звичайний бутербродний ніж з широким лезом. Всі грінки намазуємо фетою. Товщина шару на ваш смак.
  8. На шар сиру Фета викладіть засмажку. Кожен бутерброд приправити зеленню. Я використовую гілочки петрушки. Їх можна подрібнити або ціленькими, обірвавши жорсткі стовбури, викласти на бутерброд. Подати до столу з солодким чаєм, додавши шматочок лимона. З солодким чаєм дуже смачно. Такі грінки можна взяти з собою. Відмінно підійдуть для перекусу на природі. Підрум’янити хліб можна вдома, а всі маніпуляції по створенню бутербродик можна зробити безпосередньо перед подачею. Відмінно для травневих свят, коли шашлик ще не готовий, а їсти хочеться. Нічого в бутерброді я не солила. Бекон (грудинка) та сир фета мають свою сіль і її достатньо, щоб страва була смачною.