Біла риба у вершковому соусі з анчоусами

Покроковий рецепт білої риби у вершковому соусі з анчоусами з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Гарячі страви
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Час підготовки: 17 хвилин
  • Час приготування: 30 хв
  • Кількість порцій: 3 порції
  • Кількість калорії: 144 кілокалорій
  • Привід: На обід

Біла риба у вершковому соусі з анчоусами

Біла риба у вершковому соусі з анчоусами — дуже ефективний і оригінальний спосіб приготування філе білої риби. Швидке і просте блюдо зі смачним соусом.

Філе білої риби — досить дешевий, доступний та простий у приготуванні джерело багатьох корисних речовин, тому її включення в раціон строго вітається. Що стосується страв, то рекомендую приготувати таку страву, як біла риба у вершковому соусі з анчоусами. Філе білої риби, супроводжуване найніжнішим вершковим соусом і подану з гарніром з баклажанів, завжди заходить на ура. Готується буквально 20-30 хвилин, так що це — відмінний варіант для швидкого обіду або вечері.

Кількість порцій: 3-4

Інгредієнти на 3 порції

  • Рибне філе — 300 Г
  • Баклажани — 1 Штука
  • Помідори черрі — 2 Шт.
  • Шпинат — — За смаком
  • Яєчний жовток — 1 Штука
  • Оливкова олія — 100 Мл
  • Свіжий лимонний сік — 50 Мл
  • Топлене масло — 1 Чайна ложка
  • Анчоуси — 1 Ст. ложка
  • Оливки — — За смаком
  • Сіль, перець — — За смаком

Покроково

  1. Баклажани і рибу нарізаємо на невеликі порційні шматочки.
  2. Віночком збиваємо яйце і половину оливкової олії.
  3. Продовжуючи швидко збивати, додаємо лимонний сік і оливкову олію.
  4. Додаємо анчоуси і перемішуємо.
  5. Додаємо розтоплене вершкове масло і гарненько збиваємо. Власне, вершковий соус готовий.
  6. Шматочки риби натираємо сіллю і перцем, після чого викладаємо на розігріту сковороду з оливковою олією. Обсмажуємо на середньому вогні близько 4-5 хвилин з одного боку.
  7. . .. перевертаємо, обсмажуємо стільки ж з іншого боку.
  8. Паралельно цьому, на швидкому вогні обсмажуємо баклажани.
  9. Подаємо блюдо: викладаємо рибу, поливають вершковим соусом, разом з рибою подаємо баклажани і, за бажанням, свіжі помідори черрі. Приємного апетиту!