Біле вино напівсолодке

Покроковий рецепт білого напівсолодкого вина з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Напої, Алкогольні
  • Складність рецепту: Дуже простий рецепт
  • Час підготовки: 9 хвилин
  • Час приготування: 158 дн 8 год
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 248 кілокалорій
  • Привід: На святковий стіл

Біле вино напівсолодке

Біле напівсолодке вино готують із зеленого винограду. Щоб вино вийшло солодким або напівсолодким, додають цукор. Чим більше цукру, тим більш солодким виходить вино. Спробуйте і Ви!

Процес приготування білого напівсолодкого вина в домашніх умовах, досить таки клопітка справа, яка не любить поспіху. Не факт, що з першого разу не вийде, саме таке вино, як ви задумували. Тим не менш, варто спробувати, адже цінність домашнього вина в тому, що ви вкладаєте в нього свої сили і душу, а у відповідь отримуєте натуральний продукт! Вдалого приготування!

Кількість порцій: 4-5

Інгредієнти на 4 порції

  • Виноград — 10 Кілограм
  • Цукор — 3 Кг

Покроково

  1. Ретельно перебираємо виноград, гнилий видаляємо. Мити не потрібно, адже на ягодах знаходяться дріжджі, які будуть бродити.
  2. Перекладаємо відібрані ягоди в емальоване відро і ретельно розминаємо, будь-яким зручним способом. Коли виділиться достатня к — під соку, накрийте ємність марлею і залиште в теплому місці на 5 днів. Кілька разів в день, перемішуйте масу дерев’яною лопаткою.
  3. Перший бродіння характерне тим, що виноградинки спливуть на поверхню. Відразу ж відкидаємо м’якоть на друшляк, а сік проціджують через марлю у велику скляну ємність. Додаємо цукор і зверху надягаємо медичну рукавичку (з проколами в кількох місцях), надійно її фіксуємо гумкою. Бутель заповнюють на 75%, щоб провину було де «грати».
  4. Через 2-3 тижні рукавичка перестане здуватися і опаде. Потрібно спробувати вино, якщо воно занадто кисле і не таке солодке, як вам би хотілося, додайте ще цукру і залиште вино ще на пару тижнів. Коли смак вина прийде в норму, слід процідити його в чисті пляшки. Закупорити і тримати 2-3 місяці у погребі, після чого можна пити!