Білий соус для курки

Покроковий рецепт білого соусу для курки з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Соуси, Гарячі страви
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 14 хвилин
  • Час приготування: 1 год
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Кількість калорії: 121 кілокалорій
  • Привід: На обід

Білий соус для курки

Ділюся з вами класичним рецептом білого соусу для курки. Хто і як його придумав, не знаю, але поєднання молочного білого соусу і ніжною курочки завжди було, є і буде шедевральним! Рекомендую!

Такий білий соус для курки в домашніх умовах готується дуже легко, а виходить оксамитовим і ніжним на смак. Що мені ще подобається — інгредієнти можна трохи змінювати. Наприклад, молоко можна з успіхом замінити сметаною або вершками, але треба додавати тоді трохи менше борошна, інакше вийде занадто густий соус. Ну і звичайно, можна кожен раз експериментувати з добавками — коли немає зелені, я додаю моркву і підсмажену цибулю, наприклад. Удачі!

Кількість порцій: 4-5

Інгредієнти на 4 порції

  • Масло вершкове — 6 Ст. ложок
  • Борошно — 4 Ст. ложки
  • Молоко — 2.5 Склянки
  • Спеції — За смаком
  • Зелень — За смаком
  • Курка — 400 Г

Покроково

  1. В сотейнику расплавим вершкове масло, потім до нього додамо борошно і обсмажимо всі разом.
  2. Далі потроху вливаємо молоко, убавим вогонь до мінімального і готуємо, поки молоко не закипить і соус не почне густіти. Спеції — за смаком.
  3. Тепер поміщаємо в соус зелень і курку, тушкуємо все разом приблизно 10 хвилин під кришкою. Важливий нюанс — курку не забудьте попередньо промаринувати в улюбленому соусі і обсмажити на сковороді, так вона буде соковитіше.
  4. Ну от і все! Подаємо з улюбленим гарніром. перемішаємо і насолоджуємося смаком!