Білий соус до курки

Покроковий рецепт білого соусу до курки з фото.

  • Національна кухня: Єврейська кухня
  • Тип страви: Соуси, До птиці
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 16 хвилин
  • Час приготування: 20 хв
  • Кількість порцій: 5 порцій
  • Кількість калорії: 138 кілокалорій
  • Привід: На обід

Білий соус до курки

Відварну або запечену курку найчастіше подають з соусом. Я хочу запропонувати вам свій варіант.

Обсмажуємо цибулю до м’якості, додаємо вершки, спеції, панірувальні сухарі, збиваємо в блендері і подаємо!

Кількість порцій: 5

Інгредієнти на 5 порцій

  • Цибуля — порей — 1 Штука
  • Вершки 20% — 200 Мл
  • Сіль, перець чорний мелений — За смаком
  • Оливкову олію — 2 Ст. ложки
  • Панірувальні сухарі або хлібний м’якуш — 2 Ст. ложки
  • Лимон (цедра) — 4 Грами

Покроково

  1. Цибуля — порей нарізати тонкими кільцями. Пом’яти руками. Промити під проточною водою. Дати стекти зайвої рідини.
  2. Обсмажити цибулю на сковороді до рум’яності. Постійно помішуйте.
  3. Влийте вершки. Тушкуйте на маленькому вогні до тих пір, поки вершки не закиплять. На це піде близько 2 хвилин. Додайте сіль, чорний мелений перець, цедру лимона. Зрізайте тільки жовту частину лимона. Біла гірчить і в соус йти не повинна.
  4. Додайте ст. л. панірувальних сухарів і розмішайте. Соус стане густіше. Помістіть все в блендер і збийте.
  5. Отриманий соус потрібно перетерти на дрібному ситі, щоб видалити великі грудочки.
  6. За міру охолодження соус буде густіти. Подавати можна як холодним, так і гарячим.