Бісквітний рулет Кавова ніжність

Покроковий рецепт бісквітного рулету Кавова ніжність з фото.

  • Національна кухня: Авторська кухня
  • Тип страви: Десерт
  • Складність рецепту: Складний рецепт
  • Час підготовки: 10 хвилин
  • Час приготування: 30
  • Кількість порцій: 7 порцій
  • Кількість калорії: 70 кілокалорій

Бісквітний рулет Кавова ніжність

Простий рецепт бісквітного рулету Кавова ніжність авторської кухні з фото і покроковим описом приготування. Легко приготувати в домашніх умовах за 30. Містить всього 70 кілокалорій.

Інгредієнти на 7 порцій

  • борошно картопляна – 100 г
  • вода – 4 ст. л.
  • ванілін – 1/1, ч. л.
  • цукор – 200 г
  • яйця – 4 шт.
  • борошно пшеничне – 100 г
  • сода – 1/1, ч. л.
  • кава розчинна – 2 ч. л.
  • Для глазурі:
  • коньяк (або бренді) – 2 ст. л.
  • кокос (стружка) – 100 г
  • сік лимонний – 1/1, шт
  • цукрова пудра – 100 г
  • Для крему:
  • ванілін
  • шоколад темний – 100 г
  • какао — порошок – 2 ч. л.
  • молоко – 600 гр
  • цукор – 100 г
  • кава розчинна – 1 ч. л.
  • крохмаль – 3 ст. л.
  • масло вершкове – 150 гр

Покроково

  1. Готуємо крем. Молоко закип’ятити з цукром, шоколад розпустити на водяній бані. Молоко і шоколад змішати, додати розведений холодною водою крохмаль, кава і какао — порошок. Суміш поварити 5-7 хвилин, вона повинна загуснути. Крем охолодити. Розм’якшене вершкове масло і крем змішати і ще раз охолодити.
  2. Для бісквіта білки збиваємо в піну. У теплій воді розчиняємо кави. У білки додаємо воду і цукор. Збиваємо жовтки і ванілін. У жовтки вливаємо білкову піну, змішуємо. Висипаємо інші інгредієнти (просеянная борошно, крохмаль і сода). Приготовлену масу викладаємо на деко, покрите змащеній жиром пергаментним папером. Випікаємо 10-15 хвилин при 200°C. Готовий бісквіт повинен вийти не більше сантиметра. Викладаємо бісквіт на чисту, посипану цукром серветку, знімаємо папір і з допомогою серветки згортаємо рулетом, охолоджуємо.
  3. Рулет розгортаємо, змащуємо кремом і знову загортаємо. Поставити в холод на 30 хвилин.
  4. Перед подачею на стіл поливаємо глазур’ю: цукрову пудру змішати з лимонним соком і коньяком. Посипаємо кокосовою стружкою(можна будь-якого кольору).