Бісквіт в мікрохвильовці за 3 хвилини

Покроковий рецепт бісквіта в мікрохвильовці за 3 хвилини з фото.

  • Національна кухня: Європейська кухня
  • Тип страви: Десерти і випічка
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 5 хв
  • Час приготування: 3 хв
  • Кількість порцій: 6 порцій
  • Кількість калорії: 271 кілокалорій
  • Привід: Десерт

Бісквіт в мікрохвильовці за 3 хвилини

На приготування бісквіта йдуть лічені хвилини. Все дуже просто і швидко — всього-то й потрібно просто змішати всі інгредієнти і поставити в мікрохвильову піч. За бажанням, бісквіт можна полити розтопленим шоколадом або прошарувати сметанним кремом, збитими вершками. При випіканні бісквіт збільшується в 3 рази.

Краще, якщо форма не дуже широка, близько 15-18 см, бісквіт буде вище і рівномірніше пропечеться, це особливість СВЧ. Форму можна використовувати як для дому, так і силіконову. Смачних вам експериментів!

Інгредієнти на 6 порцій

  • Какао порошок 2 ст. л.
  • Крохмаль картопляний 1 ст. л.
  • Масло соняшникова рафінована 3 ст. л.
  • Молоко-5 ст. л.
  • Борошно пшеничне 3 ст. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Цукор 4 ст. л.
  • Яйця курячі 1 шт.

Покроково

  1. Для приготування нам знадобляться молоко, какао-порошок, крохмаль, яйце, олія рослинна, цукор, борошно пшеничне і розпушувач.
  2. Яйце збиваємо з цукром.
  3. Додаємо какао, борошно і розпушувач.
  4. Вливаємо олію і молоко, перемішуємо, тісто виходить в’язким.
  5. Дно форми застеляємо папером для випічки, боки форми злегка змащуємо олією і викладаємо тісто.
  6. Випікаємо в режимі мікрохвиль, при потужності 800 Вт 5 хвилин, або при 1000 Вт 3 хвилини. Випечений бісквіт залишаємо у виключеній печі на 10 хвилин, щоб краї відійшли від форми.
  7. Бісквіт перевертаємо, акуратно знімаємо папір. Залишаємо бісквіт остигати на решітці.
  8. Готовий бісквіт за бажанням поливаємо розтопленим шоколадом і посипаємо подрібненими горіхами.