Кукурудзяний пиріг в мультиварці

Покроковий рецепт кукурудзяного пирога в мультиварці з фото.

  • Національна кухня: Американська кухня
  • Тип страви: Десерти і випічка
  • Складність рецепту: Нескладний рецепт
  • Технологія приготування: На пару
  • Нам знадобиться: Мультиварка
  • Час приготування: 20 хв
  • Час приготування: 50 хв
  • Кількість порцій: 8 порцій
  • Кількість калорії: 319 кілокалорій
  • Привід: Десерт

Кукурудзяний пиріг в мультиварці

Цей пиріг мене зацікавив тим, що без солодкої просочення його можна використовувати як хліб, а додавши солодкі інгредієнти, можна подавати як пиріг. В якості солодкої добавки пропонувався кленовий сироп, але так як у нас я його в продаж так до сих пір ні разу не бачила, то замінила на підігрітий конфітюр з смородини. Можна також використовувати будь-ягідний або цитрусовий сироп.

В мультиварці пиріг виходить темніше, ніж в духовці, можливо, з-за часу запікання і іншого способу нагрівання, але на смак це не впливає. Для приготування пирога в духовці час треба зменшити вдвічі.

Інгредієнти на 8 порцій

  • Для пирога
  • Масло вершкове 150 г
  • Мед 160 мл
  • Молоко-1 склянка
  • Мука кукурудзяна-1 склянка
  • Борошно пшеничне-1 склянка
  • Сода 1 ч. л.
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Яйця курячі 3 шт.
  • Для просочення
  • Цукрова пудра 1 ст. л.
  • Сироп ягідний-200 мл

Покроково

  1. Для приготування пирога нам знадобиться борошно двох видів (пшеничне і кукурудзяне), вершкове масло, мед, молоко, яйця, сода або розпушувач. Для просочення — конфітюр або сироп.
  2. Мед і масло розпускаємо за допомогою мікрохвильової печі або на водяній лазні.
  3. Збиваємо яйця з молоком.
  4. Вливаємо олію з медом, перемішуємо, потім додаємо соду, погашену лимонним соком.
  5. Всипаємо борошно (пшеничне і кукурудзяне), перемішуємо. Тісто має вийти як на оладки.
  6. Виливаємо тісто в чашу мультиварки. У мене мультиварка Polaris, в ній керамічна чаша, тому я її не змащую. Поставити програму «Випічка» (за умовчанням — 1 година). Випікати 35-40 хвилин, потім дістати з допомогою вкладки для варіння на пару, перевернути і запекти скоринку з другої сторони протягом 10 хвилин.
  7. Остудити на кошику — пароварці.
  8. Розрізати на два пласти, як при приготуванні тортів, напоїти теплим конфітюром або сиропом.
  9. Скласти пласти разом, верх посипати цукровою пудрою. Розрізавши на порції, можна подати до чаю, кави, молочних напоїв.