Кукурудзяний пиріг зі сливами

Покроковий рецепт кукурудзяного пирога зі сливами з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Пироги (солодкі), торти, Борошно
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Час підготовки: 12 хвилин
  • Час приготування: 40 хв
  • Кількість порцій: 8 порцій
  • Кількість калорії: 510 кілокалорій

Кукурудзяний пиріг зі сливами

Дуже вдалий, на мій погляд рецепт пирога, в якому використовується кукурудзяна мука. Такий пиріг можна їсти навіть людям, у яких алергія на глютен, так як в ньому зовсім відсутня пшеничне борошно. Я використовувала в цьому рецепті сливи, тому що зараз сезон і їх дуже легко купити, але взагалі-то він буде чудовий з будь-якими фруктами, ягодами, і навіть просто сам по собі. Тісто в цьому пирозі виходить розсипчастим, трохи хрусткою по краях і м’яким всередині. Дуже раджу спробувати!

Інгредієнти на 8 порцій

  • масло 255 г
  • Цукор (пісок) 180 г
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Мука кукурудзяна 200 г
  • Розпушувач тіста 5 г
  • Ванільний цукор 2 ч. л.
  • Кокосова стружка 35 г
  • Сливи сині 600 г

Покроково

  1. Масло потрібно розтопити або добре розм’якшити, додати склянку цукру і збивати до посветления.
  2. В масляно — цукрову суміш по одному додавати яйця, продовжуючи збивати. Повинна вийти досить густа світла маса.
  3. Тепер у тісто додаємо борошно, розпушувач, ванільний цукор, все це збиваємо і кладемо кокосову стружку для аромату і текстури майбутнього пирога.
  4. У форму для випічки, змащену маслом, викладаємо сливи, очищені від кісточок і розрізані навпіл.
  5. На сливи викладаємо тісто і рівномірно розподіляємо його у формі.
  6. Печеться такий пиріг при температурі 150-160 градусів 30-40 хвилин. Він повинен зазолотиться і трохи піднятися. Можна перевірити готовність за допомогою сірника або дерев’яної зубочистки.