Кукурудзяний сироп

Покроковий рецепт кукурудзяного сиропу з фото.

  • Національна кухня: Домашня кухня
  • Тип страви: Консервування
  • Складність рецепту: Простий рецепт
  • Особливості: Рецепт для вегетаріанської дієти
  • Час підготовки: 11 хвилин
  • Час приготування: 48
  • Кількість порцій: 5 порцій
  • Кількість калорії: 147 кілокалорій
  • Привід: Корисно і смачно

Кукурудзяний сироп

Кукурудзяний сироп використовується в кондитерському і хлібобулочному виробництві. У тесті сироп затримує процес очерствения готових виробів. Кукурудзяний сироп присутній у багатьох рецептах цукерок, помадок, зефіру, нуги, рахат-лукуму, мастики (фондан) та ін. для запобігання виробів від зацукровування. Але, на жаль, його не завжди зустрінеш на прилавках магазинів. Рецептом кукурудзяного сиропу поділилася моя віртуальна приятелька Олена Ковач, за що я їй дуже вдячна. Сироп вийшов темний, насичений і дуже ароматний. Буду рада, якщо комусь стане в нагоді.

Інгредієнти на 5 порцій

  • Кукурудза (2-3 качана) — 650 г
  • Вода — 1,5 л
  • Цукор — 1 кг
  • Сіль — 2 ч. л.
  • Лимонний сік — 3 ст. л.
  • Ванілін (8-10 м) — 1 пакет.

Покроково

  1. Качани кукурудзи очистити. Нарізати шайбами, товщиною 2-2,5 см. Помістити в каструлю, залити холодною водою і варити на мінімальному вогні, поки вода не википить наполовину, приблизно 1,5 години. Після чого кукурудзу вибрати, трохи остудити і приємного Вам апетиту! А кукурудзяний відвар не виливати, а процідити його.
  2. Додати всі інші інгредієнти. Варити на мінімальному вогні, поки сироп не увариться на половину, періодично помішуючи. Олена писала, що у неї пішло близько 1,5 годин. У мене, години 3-4, може занадто слабкий вогонь був. Готовий сироп стає густою і важкий.
  3. Дуже схожий на мед або патоку. Тепер у мене не буде боліти голова, де дістати кукурудзяний сироп або чим його замінити (правда, я заміняла його медом).